Borang Tempahan Lawatan


Terma Dan Syarat Permohonan Kunjungan ke PSN Melalui Sistem Tempahan Dalam Talian


  1. Segala urusan lawatan, kunjungan ke galeri pameran atau kemasukan ke premis Pusat Sains Negara (PSN) adalah WAJIB melalui Sistem Tempahan Dalam Talian (Online Reservation System - ORS) dan walk-in adalah dilarang sama sekali.
  2. ORS adalah bertujuan untuk mengurangkan risiko jangkitan dan mengawal penularan wabak COVID-19 di kalangan pengunjung ke PSN.
  3. Pemohon adalah diingatkan bahawa permohonan janji temu di PSN adalah tertakluk kepada syarat-syarat, arahan dan prosedur operasi standard (SOP) pihak berkuasa daripada Kerajaan seperti Majlis Keselamatan Negara.
  4. Tempahan melalui ORS adalah berdasarkan yang cepat didahulukan (first come first serve). Slot yang disediakan adalah terhad bagi memastikan SOP yang ditetapkan oleh Kerajaan dapat dipatuhi. Sekiranya tarikh dan slot masa yang dipilih telah penuh, pengguna perlu membuat pilihan lain.
  5. Tempahan boleh dibuat seawal empat (4) bulan dari tarikh semasa sehingga satu (1) hari dari tarikh janji temu, tertakluk kepada kekosongan.
  6. Pengguna hendaklah memilih tarikh dan slot masa sama ada pada waktu pagi atau petang mengikut waktu operasi berdasarkan lokasi pilihan sama ada PSN Kuala Lumpur atau PSN Cawangan Wilayah Utara.
  7. Pemohon perlu berada di premis PSN sekurang-kurangnya 15 minit sebelum waktu temu janji. Pihak PSN berhak untuk membatalkan janji temu sekiranya lewat.
  8. Sekiranya pemohon mempunyai gejala seperti demam dan batuk, pemohon tidak dibenarkan hadir berurusan dan perlu membuat tempahan janji temu semula.
  9. Perkhidmatan ORS adalah percuma. Pihak PSN tidak pernah melantik ejen atau mana-mana individu sebagai orang tengah dalam sebarang urusan berkaitan pendaftaran termasuklah permohonan janji temu.
  10. Saya telah membaca dan bersetuju dengan Terma dan Syarat yang telah dinyatakan.